Wat we bieden

Ons gezinshuis is er voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Wij bieden twee perspectief biedende plekken aan, wat betekent dat er twee kinderen bij ons kunnen wonen tot zij volwassen zijn.

Wij als gezinshuis ouders zijn professionele opvoeders. Beide hebben wij de opleiding Social Work afgerond en zijn we in het bezit van een SKJ-registratie.

 

Binnen het gezinshuis willen wij zoveel als mogelijk aansluiten bij de kracht van het gewone leven, bij talenten en mogelijkheden.

Dit is de reden dat wij hebben gekozen voor een kleinschalige setting.

Onze woning is gevestigd in een gezellige woonwijk waar genoeg ruimte is om te spelen en te ontdekken. Ieder kind en ieder gezin is Unique, daarom willen wij op maat zorg bieden aan de kinderen in het gezinshuis. “Samen kijken we wat voor jou passend is.

Kleinschaligheid

Op maat aansluiten op wat jij nodig hebt

Meedraaien in ons gezin zo lang als nodig is

Keurmerk

Gezinshuis Unique werkt samen met het Keurmerk Gezinshuizen. Op deze manier werken wij aan het bereiken, ontwikkelen en vasthouden van onze kwaliteit.

 

Vertrouwenspersoon

Kinderen woonachtig in het gezinshuis kunnen een beroep doen op de betrokken vertrouwenspersoon, vanuit Zorgbelang De vertrouwenspersoon is regelmatig aanwezig in het gezinshuis en biedt zo een luisterend oor. Ouders kunnen hiervoor terecht bij het AKJ

 

Cliënttevredenheid

Hoe de kinderen in het gezinshuis het leefklimaat ervaren, laten wij jaarlijks ‘toetsen’, doormiddel van de leefklimaat meting. Als gezinshuisouders halen wij hier input uit. Wij vinden het dan ook belangrijk om hier jaarlijks een ‘thermometer’ in te stoppen. Hiervoor gebruiken we de Vragenlijst Pedagogisch Klimaat voor kinderen. Wij zullen in juni ieder jaar deelnemen aan de leefklimaat meting.

 

Klachten

Ben je niet tevreden over de hulp die je ontvangt in het gezinshuis. Kun je hierover contact opnemen met de gezinshuisouders. Mocht je er met ons echt niet uitkomen, kun je hierover altijd contact opnemen met de vertrouwenspersoon, vanuit Zorgbelang of Klachtenportaal Zorg.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik contact opnemen?

Je kunt het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Is er een vrije plek?

Momenteel is er geen vrije plek in het gezinshuis. Voor eventuele andere plekken in gezinshuizen kun je altijd kijken op Platform gezinshuizen. 

Welke begeleiding kan ik verwachten?

Het is onze missie dat er evenwicht komt in jouw leven, zodat je zo normaal mogelijk op kunt groeien na alle vervelende dingen die je meegemaakt hebt. Jij bent net als ieder mens Unique, daarom stemmen wij ons af op wat jij nodig hebt. 

hoelang mag ik verblijven?

Je bent zo lang als nodig is welkom in ons gezinshuis. We bieden twee plekken aan en zullen in overleg met jou en je netwerk nagaan hoelang het gezinshuis passend is voor jou.